Kiitollisuudesta

Vietimme eilen täällä Yhdysvalloissa kiitospäivää.

Olemme pohtineet kiitollisuutta ja kuinka se helposti muuttuu sananhelinäksi tai jopa velvollisuudeksi. Kiitollisuus tunnetusti tekee meille hyvää, mutta mitä on todella tuntea kiitollisuutta tai arvostusta asioita kohtaan? Miten voimme osoittaa arvostusta asioille arjen keskellä ja tuntea sen kohottavan voiman? 

Kirjoitamme tekstiä yhden Amerikan alkuperäiskansan, Mohikaanien maalta, jonka kauneus ja rauha herättää kiitosta sydämissämme.
 
Juuri tämä samainen Amerikan alkuperäiskansojen asuttama ja hoivaama maa vietiin heiltä ja valjastettiin palvelemaan Euroopasta saapuneita siirtolaisia, jotka kohtelivat maata itsestäänselvyytenä ja arkipäiväisenä. Vaikka kiitospäivää on kuvattu rauhanomaiseksi yhteentulemiseksi kansojen välillä, on mielenkiintoista, että kiitospäivän alku merkitsi suurilta osin juuri Maan arvostamisen päättymistä. Voimme taas muistaa sen miten alkuperäiskansat ovat maataan kunnioittaneet ja kohdelleet pyhänä ja ottaa siitä oppia.

Monet ovat palaamassa uudelleen yhteyteen Maan kanssa, joka vaalii ja hoivaa meitä pyytettömästi. Luonto on säilynyt silloinkin, kun muut ajanviettotavat ovat tämän vuoden myötä sulkeneet tai hiljentyneet. 

Luonnon lisäksi tunnemme kiitollisuutta ja arvostusta tänään ja joka päivä henkisen kasvun polusta ja työkaluista, hetkistä, jolloin muistamme oman ikuisen olemuksemme ja tietenkin yhteisöstämme, joiden kanssa voimme tehdä tätä matkaa.

Kiitos kun olet kanssamme.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.