ISHTA-joogaopettajakoulutus on mitä parhain lahja itselle.

ISHTA-joogaopettajakoulutus on mitä parhain lahja itselle.

Ilmoittauduin tammikuussa alkavaan ISHTA:n 200-H joogaopettajakoulutukseen sillä halusin antaa itselleni syntymäpäivälahjan, josta on iloa vuoden jokaisena päivänä. Nyt ja aina.

Ystäväni hankki itselleen syntymäpäivälahjaksi auton. Keskustelimme pitkään hänen autonsa eri ominaisuuksista. Varsinkin käytettyä autoa ostaessamme haluamme tietää kaiken sen historiasta; mahdollisista tyyppivioista ja sille tehdyistä hoitotoimenpiteistä. Ja kun auto lopulta on meillä, niin viemme sen tunnollisesti merkkihuoltoon säännöllisin väliajoin.

Keskustelu autosta sai minut pohtimaan ihmisen luontaista tarvetta liikkua. Ilman kehoamme emme voisi ajaa autolla tai liikkua millään muullakaan kulkuvälineellä. Itse asiassa kehomme on ainutlaatuinen kulkuvälineemme, joka mahdollistaa kaiken toimintamme. Mutta kuinka kiinnostuneita oikeastaan olemme sen huollosta – tai ylipäätään siitä, millaisia signaaleja se antaa? Jos olisimme autoja vilkkuisiko ohjauspaneelissamme öljyvalo vai kehotus varata vuosihuolto? Annammeko sille oikeanlaisia öljyjä ja kiinnitämmekö sen olemukseen riittävästi huomiota? Osaammeko tunnistaa sen hienovaraiset varoitussignaalit?

ISHTA-jooga on ikiaikainen kehon huoltomanuaali

Oma kehoni on palvellut minua vuosikymmenten ajan paremmin kuin hyvin. Se on mahdollistanut ammattini ja eri harrastukseni, vienyt minut sukeltamaan meren syvyyksiin, kuljettanut vaikeakulkuisten reittien kautta paikkoihin, joista on avautunut ikimuistoisia maisemia. Olen saanut tuntea sen kautta liikunnan ilon ja kosketuksen lämmön – ja paljon muuta. Kaikesta kokemastani olen keholleni kiitollinen. 

Koronakevät toi kiireisen ruuhkavuosiarjen keskelle yllättävän pysähdyksen. Samalla se tarjosi mahdollisuuden syventyä kuuntelemaan mitä kehoni muutoksen keskellä kaipasi. Sitä kiristi. Se kaipasi rentoutusta, syviä venytyksiä, syvempiä hengityksiä, parempaa ryhtiä ja elastisuutta.

Jooga on aina ollut minulle sopivan lempeä tapa huoltaa kehoa. Koronakevät ajoi minut  etsimään verkossa pidettäviä joogatunteja. Vertailtuani tuntien sisältöjä klikkasin itseni Mikaela Soldanin ISHTA-joogatunneille. ISHTA-jooga kuulosti kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnin filosofialta – ja nyt tiedän, että sitä se myös on.
Aloitin joogaamaan ensin kahdesti ja sitten kolmesti viikossa. Enää kehoa ei kiristänyt. Liikkuvuuden lisääntyminen toi lisää virtaa ja lisäsi kokonaisvaltaista hyvää oloa. Samalla syttyi kipinä perehtyä joogan saloihin lisää.

Ishta-joogaopettajakoulutus Zoomissa ja Suomessa

Arvokkain palvelus, jonka voi itselleen tehdä, on kuunnella kehoaan ja opetella huoltamaan sitä säännöllisesti. Tämän ajatuksen innoittamana totesin, että mitäpä jos minun syntymäpäivälahja itselleni olisi oman menopelini täyshuolto kattavalla ohjekirjalla.

Ilmoittaudiun tammikuussa alkavaan ISHTA 200H-joogaooettajajoulutukseen. Ensimmäisen osan voin tehdä etänä New Yorkista Zoomin kautta, ja loput voin toivottavasti suorittaa paikan päällä Suomessa.  Odotan oppivani ISHTA-joogaopettajakoulutuksessa keinoja huoltaa maallista menopeliäni parhaalla mahdollisella tavalla.

Namaste,
Jenni 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.