Muutoksesta

Vuoden viimeinen kuukausi on aina hiljentymisen ja reflektoimisen aikaa. Kenties sidomme yhteen ajatuksia, joita vuoden aikana on mieleemme noussut, yritämme löytää merkitystä eri tapahtumista, jotka ovat meitä heilautelleet ja muuttaneet arvojamme, prioriteettejamme ja suuntaamme vuoden aikana. 

Tämä vuosi on totisesti ollut merkityksellinen tavalla tai toisella meille jokaiselle.

Me kaikki kohtaamme elämän risteyskohdat, ilot ja surut, eri tavoin. Tämän vuoden tapahtumiin kukaan ei ole osannut varautua, ja senpä vuoksi olemme kenties joutuneet kohtaamaan jotain uutta itsessämme. Toiset meistä tuntevat surua, luopumisen tuskaa ja epätoivoa – tutustuvat itsessä tunteisiin, jotka on kenties aiemmin elämässä jäänyt vaille huomiota. Toiset meistä näkevät kultareunuksen myös hankalista käänteistä. On hyvä oppia tunnistamaan ja tarkkailemaan mitä itsessä tapahtuu. Ei ole siis oikeaa tai väärää tapaa suhtautua muutokseen. Voimme ainoastaan muistaa pysyä läsnä niille kaikille reaktioille ja tunteille, joita muutos meissä tuo esiin.

Muutos voi olla myös päämäärä sinänsä. Monesti kaipaammekin muutosta, mutta haluamme hallita sitä, millaisesta muutoksesta on kyse. Toisaalta saatamme ajatella, että sitten kun joku tietty asia elämässämme on muuttunut, sitten olemme onnellisia, arvokkaampia, parempia, valmiimpia. 

Joogan perusajatuksiin kuuluu ymmärrys siitä, että ihminen on osa maailmankaikkeutta. Kaikki hyvä asuu jo meissä aivan kuten tähdet taivaalla, kesäisen meren liplatus ja kaiken kultaavat auringonlaskut ovat osa maailmaa. Meidän tehtävänämme on kuoria esiin potentiaalimme ja säteillä valoa ympäristöömme niin, että muut alkavat myös nähdä oman potentiaalinsa. Tämä on joogisen polun ydin yksinkertaisuudessaan.

Harjoitus ja muutos lähtee siis sisältä päin. Joskus tämä ajatus voi herättää jopa vastustusta. On inhimillistä jäädä kiinni ajatuksiin kaikesta, minkä täytyy ensin muuttua, jotta voisi olla onnellinen. On myös inhimillistä toivoa, että joku muu antaisi meille hyvän olon ja syyn unohtaa tummat ajatuksemme. 

ISHTAssa ajattelemme, että me annamme oppilaille työkalupakin, jonka avulla he voivat itse löytää oman potentiaalinsa ja oman voimansa. ISHTAn oppien avulla opit myös yksilöimään omaa harjoitustasi tilanteeseesi sopivaksi. 

ISHTAn harjoitus rakentuu asanan lisäksi meditaatiota, pranayama- eli hengitysharjoituksi sekä kehomielen ja sen taipumusten ayurvedisesta ymmärtämisestä. Kun tarkkailemme itseämme harjoituksessa, opimme tunnistamaan tapoja ja taipumuksiamme myös harjoituksen ulkopuolella. Omien tapojen tunnistaminen on avain siihen, että voimme muuttaa sitä, mikä ei enää toimi.

Joskus tavoitteemme tai ajatuksemme muutoksesta saattaa olla hyvinkin dramaattinen ja radikaali. On kuitenkin hyvä ymmärtää, että kaikki erilaiset tavat olla ja elää on rakentuneet maailmaamme vuosikymmenien saatossa. Muutos ei tapahdu yhdessä yössä eikä ole hyvä vaatia itseämme muuttamaan kaikkea kerralla. Yksikin uusi tapa tai rutiini on askel pois totutulta polulta. Ajan saatossa vaikutus kumuloituu, ja muutos on alkanut tapahtua melkein kuin itsestään.

RYT 200H- ja 300H-opettajakoulutuksiemme ensimmäiset moduulit alkavat tammikuussa.

Olemme rajanneet lähiopetuksen ryhmäkokomme kymmeneen ja siitä syystä 200-tunnin koulutuksemme on nyt täynnä! Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan, voit ilmoittautua varapaikalle tai online-opetukseen ensimmäisen moduulin kohdalla. 300-tunnin koulutuksessamme on vielä muutama paikka vapaana! 

Koulutuksemme tapahtuvat pienissä, intiimeissä ryhmissä, jossa jokaiselle on tilaa olla läsnä juuri sellaisena kuin on. Koulutuksemme kannustavat sinua löytämään omanlaisesi tavan nousta potentiaaliisi, elää, unelmoida ja harjoittaa joogaa. Me annamme sinulle työkalut.

Tutustu koulutuksiimme ja hae mukaan!

Koulutuksien ensimmäisiin moduuleihin on mahdollista osallistua myös etänä. Ryhmäkokojen pienuus mahdollistaa myös lähiopetuksen tutuissa Hautomon tilassa Merimiehenkadulla. Me opettajat pidämme huolta turvatoimista niin vapaa-ajallamme kuin koulutustilanteissakin. Jos sinulle nousee mieleesi kysymyksiä, vastaamme niihin mielellämme.

ISHTAn koulutukset Yhdysvalloissa pyörii kokonaan virtuaalisesti ja Ruotsissa koulutukset on järjestetty hybridimuotoisena. Meillä on siis paljon tietoa ja valmiita käytäntöjä, joiden avulla saamme koulutuksen toteutettua myös etänä niin, että joogan ydin välittyy ja koulutuksiemme läsnäoleva olemus säilyy.

Namaste!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.