Art of Touch – käsin avustamisen taito

The Art of Touch – Jooga-avustusten taito osat 1 ja 2 loppiaisena 6.1.2020

Käsin avustaminen on ollut olennainen osa joogaopetusta jo pitkään. Lisääntynyt tietoisuus sekä kehosta että psykologiasta muokkaa käsin avustamista koko ajan tiedostavampaan suuntaan. Parhaimmillaan kosketus voi olla asentoa syventävä, nautintoa lisäävä tai korjaava tekijä, pahimmillaan kosketukseen liittyvien traumojen synnyttäjä tai laukaisija.

ISHTA-traditio lähestyy käsin avustamista taiteenlajina; käsin avustavan opettajan pitää tietää mitä tekee, osata käsin avustamisen tekniikka sekä olla tietoinen tästä energeettisestä vaihtokaupasta, joka oppilaaseen koskettaessa tapahtuu. Oppilas ja opettaja toimivatkin vuorovaikutuksessa avustusten yhteydessä, opettaja mukautuu oppilaan hengitykseen eikä pakota kehoa mihinkään, mihin se ei ole valmis.

Joogaopettajille ja pitkään joogaa harjoittaneille, avustamisesta kiinnostuneille oppilaille suunnattu koulutus käy läpi avustamisen teoriaa ja periaatteita sekä korjaavia, syventäviä ja nautinnollisia avustuksia.

Ensimmäisessä osassa opit muun muassa avustamaan puolikasta aurinkotervehdystä, alaspäin katsovaa koiraa, lapsen asentoa, valikoituja taaksetaivutuksia ja eteentaivutuksia sekä luksus-savasanan. Keskustelemme siitä, millainen avustus sopii mihinkin tilanteeseen – ja milloin olla koskematta oppilaaseen. Saat muutenkin vinkkejä oppilaiden kanssa työskentelyyn, kuinka luoda heille pienillä teoilla nautinnollinen joogaharjoitus.
Toisessa osassa harjoittelemme avustamaan aurinkotervehdyksiä, edistyneitä taaksetaivutuksia, kiertoja, eteentaivutuksia ja restoratiivisia asentoja.

Ajankohta:

Osa 1 maanantaina 6.1.2020 klo 9-13
Osa 2 maanantaina 6.1.2020 klo 15-19

Hinta:

Yhden koulutuksen hinta 99€, molemmat 180€ (Early bird 6.12.2019 saakka) Normaalihinta 120€ / 200€

Käy lunastamassa paikkasi koulutuksesta Holvi-kaupastamme.

Lisätiedot info@ishtayoga.fi